Om klubben

Sauda fotoklubb blei starta i 1961. Klubben har det siste tiåret hatt ein stabil medlemsmasse på 10-15 personar. Desse er frå Sauda og Suldal.

Normalt har me medlemsmøte første måndag i månaden (unntatt juni-august). Her blir det vist og diskutert bilde og teknikk. Og av og til video. 
Fotoklubben er ein uavhengig forening. Medlemskontigenten er 200 kroner pr år, 100 kroner for ungdom og studentar.

Me har noko felles utstyr som medlemmer kan disponera, blant anna ein prosjektor og eit eldre Hasselbladkamera.

Korsedderkopp i nettetKorsedderkopp i nettet. Foto Vidar Lunde

Årsmelding for Sauda fotoklubb 2015

Sauda fotoklubb har hatt 8 medlemsmøter, 1 fototur og et årsmøte i 2015.

Årsmøtet var 2. mars. Ingen endringer i styret.

Leder: Vidar Lunde
Kasserer: Arne Pleym
Sekretær: Kjetil Brekke
Webansvarlig: Jarle Lunde
Revisor: Øyvind N Larsen

Valgkomité: Rolf Selvik og Øyvind N Larsen

Medlemskontingenten holdes uendret på 200,-

Fototuren gikk til området rundt Sellandsvatnet på jakt etter salamander. Det var en heller kald affære ifølge ryktene og Fjellduken til Jarle viste seg å få plass til utrolig mange fotografer.

2015 var et begivenhetsrikt år for flere av medlemmene. Rolf startet med et foredrag på Villmarksdagene i Haugesund i januar. Han deltok også i NM i naturfoto og etter 10 sterke runder ble han kronet til vinner med 2100,6 poeng. Gratulerer! Suldalfotogjengen hadde og et aktivt år der årets sommerutstilling i kulturhuset var høydepunktet. Vidar og Jarle har og hatt foredrag i 2015.

Vi fikk nye nettsider i løpet av 2015 og kom oss også på Facebook. Takk Jarle!
Og takk til Rolf som igjen stiller lokaler til ledighet.

Kjetil Brekke
Sekretær

Foto: Jan Andersen


Årsmelding for Sauda fotoklubb 2014

Sauda fotoklubb har hatt 7 medlemsmøter, 1 fototur og eit årsmøte i 2013. Medlemsmøtet i april ble avlyst.

Årsmøtet var 3. mars. Ingen endringer i styret

Leder: Vidar Lunde
Kasserer: Arne Pleym
Sekretær: Kjetil Brekke
Webansvarlig: Jarle Lunde
Revisor: Øyvind N Larsen

Valgkomité: Rolf Selvik og Øyvind N Larsen

Medlemskontingenten holdes uendret på 200,-

Fototuren gikk til Hustveit. Undertegnede fikk dessverre ikke anledning til å være tilstede, men ryktene gikk om at mygg og knott overtok min plass og at deres samlede biomasse overgikk min.

Takk til Jarle og Rolf også i år!

 

Kjetil Brekke
Sekretær

 Årsmelding 2013

Sauda fotoklubb har hatt 8 fotomøter, 1 årsmøte og 1 fototur i 2013. Årsmøtet var 4. Mars og alle tok gjenvalg utenom Reidar som takket av som revisor pga flytting fra bygda. Ny revisor ble Øyvind N Larsen.
Fototuren gikk til Vikaneset naturreservat i litt småkaldt nordaver. Fin tur i bratt terreng og alle var enige om at de skulle tilbake uten at jeg har sett noen nye bilder derifra..
Takk til Jarle som har full kontroll på hjemmesiden og Rolf som stiller med lokaler.

Kjetil Brekke
Sekretær


 

Årsmelding for Sauda fotoklubb 2012.

Sauda fotoklubb har hatt 8 ordinære medlemsmøter i år. I tillegg hadde vi årsmøte 5. mars og fototur til Kviå/ Vanvik 4. juni. Henta du noengang den stubben Rolf?

Året 2012 har fulgt i de foregåendes fotspor med mange flotte bilder og litt for snill kritikk..  Vi fortsetter å filme med speilrefleksene våre også. En del diskusjon av mer teknisk art blir det og plass til, sammen med noe om bildebehandling. Og ikke minst handler vi utstyr :)

Personlig vil jeg vel trekke frem Vidars hjortebilder som noen av høydepunktene i år sammen med filmen om paddene, men jevnt over har det vært utrolig mye bra.

Jeg vil i år som i fjor takke Jarle for god IT-jobb og Rolf for lån av lokale.

Da er det bare for meg å takke for fjoråret og glede meg over en allerede fabelaktig start på 2013!

Kjetil Brekke
Sekretær

 


Årsmelding Sauda fotoklubb 2011.

Sauda fotoklubb har hatt 8 medlemsmøter og 1 årsmøte i 2011. Fototuren vi pleier å ha i juni regnet dessverre bort. Medlemsmøtene har stort sett inneholdt bilder og bildekritikk, men vi har også diskutert bildebehandling, spesielt da i Lightroom. Litt film og andre multimedieframsyninger har det også vært.

Det går fremdeles mye i dyr og landskap, og det hadde vært moro med noen medlemmer som turte å utfordre den bastionen. Dog er det bedring å spore, for om jeg ikke husker helt riv ruskende galt, hadde vi et medlemsmøte så og si helt uten hjort…

Fotoklubben var 50 år i 2011. Noen stor feiring var det ikke, men vi fikk da lest opp referatet fra stiftingsmøtet som stod på trykk i Ryfylke 50 år tilbake. 15 interesserte sjeler hadde møtt fram denne kalde sure novemberdagen det herrens år 1961. Undertegnede er litt overrasket over at ingen av dagens medlemmer var med i styret den gang…

En stor takk går til Jarle som holder nettsidene gående. En stor takk også til Rolf som «huser» oss en gang i måneden.

Kjetil Brekke
Sekretær